Bannervve2

Devider-vveplatform

Energiebesparing, Energiebespaarlening en het energielabel

 

Er is de laatste tijd nogal veel geschreven over het energielabel. Nu heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een aantal informatie folders samengesteld. Wij hebben deze folders hieronder voor uw ter beschikking gesteld.

Downloaden (PDF, 132KB)

Downloaden (PDF, 216KB)

Downloaden (PDF, 285KB)

Downloaden (PDF, 258KB)

Devider-vveplatform

Energiebespaarlening voor VvE’s

De energiebespaarlening heeft er een zusje bij: de VvE Energiebespaarlening.

Hiermee kunnen Verenigingen van Eigenaren een lening afsluiten voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Bij veel appartementencomplexen valt er flinke energiewinst te behalen. Soms gaat het om forse investeringen, waarbij er externe financieringsmiddelen nodig zijn. Het afsluiten van een lening is voor VvE’s echter erg lastig, waardoor energiebesparende maatregelen soms worden uitgesteld.

De VvE Energiebespaarlening maakt het nu mogelijk om energiebesparende investeringen in of aan appartementencomplexen te financieren, zonder hypothecaire zekerheid en tegen een aantrekkelijke rente. U kunt daarbij denken aan maatregelen zoals isolatie, HR-glas en LED verlichting in gemeenschappelijke ruimten. Dit maakt appartementencomplexen energiezuiniger, comfortabeler en duurzamer.

Op www.ikinvesteerslim.nl vindt u meer informatie over de Energiebespaarlening. (Bron: Dichtbij)

Devider-vveplatform

Tips om uw woning energiezuiniger te maken

·      Verbeter de isolatie van uw woning. Dat kost eenmalig geld, maar het verlaagt structureel uw energiekosten en maakt het aangenamer in huis.

·      Staat er een onzuinige cv- of combiketel in huis, of een elektrische boiler? Overweeg die te vervangen door een hoog rendement combiketel op gas. Doordat die efficiënter werkt, verbruikt die minder gas.

·      Zet de verwarming vaker lager, koop spaarlampen en een spaardouchekop, doe apparaten en licht consequent uit en zet de (vaat)wasmachine op een lagere temperatuur.

·      Leg zonnepanelen op uw dak. Die investering is haalbaarder dan u denkt: de prijzen zijn enorm gedaald.

·      Houd uw energieverbruik in de gaten, dat maakt het resultaat van uw energiebesparing zichtbaar. Noteer bijvoorbeeld wekelijks de meterstanden of gebruik een handige energieverbruiksmanager.

milieucentraal