Bijeenkomst 29-09-2016

Na de opening werden de twee nieuwe leden van de organisatie van het VvE Platform Schiedam voorgesteld.

Kitty van Bloois, voorzitter van VvE Branderspoort Blok B en Walther van Houten, voorzitter van VvE Laan van Spieringshoek, hebben voor versterking gezorgd bij het platform.

Nadat er, door Kitty, uitleg gegeven was over het programma en met name over de geplande tafelgesprekken na de pauze, kreeg als eerste Herman Gels het woord.

Herman is de voorzitter van het Schiedams Energie collectief. Hij ging met name in op het zogenaamde postcoderoosregeling. Dit is een methode om te participeren binnen een postcode en de omliggende postcodes in energieopwekking door middel van zonnepanelen. De presentatie staat op deze website.

Om het aantrekkelijk te maken heeft de overheid het mogelijk gemaakt bij energiebedrijven een korting te verkrijgen van 10,07 €ct per Kwh. Op die manier wordt een investering aantrekkelijk.

Vervolgens was Kevin Kleijberg aan het woord. Kevin is constucteur bij de gemeente Schiedam, speciaal belast met het toezicht op de problematiek van de uitkragende galerijen en balcons.

Ook deze presentatie kunt u op de website nalezen.

Na deze presentatie kwam Rob van Huis (servicepunt woningverbetering) kort aan het woord.
Hij vroeg onder andere aandacht voor de bijeenkomst op zaterdag 29 oktober 2016 naar de woonwijzerwinkel van het ICDUBO . De uitnodiging met het programma zal binnenkort aan de ons bekende adressen worden gezonden.

Na de pauze werd de zaal opgesplist in een viertal discussiegroepen.
Tafel 1 werd stond onder leiding van Carlo Speijers van Bouwgrip bv.

Bouwgrip is een klein Schiedams bouwadviesbureau dat opdrachtgevers graag ont zorgt in de bouw en vastgoed. Al jaren verzorgen wij de nieuwbouw, renovatie of nazorg van projecten voor onze klanten. Of er nu een lekkage moet worden opgespoord, een grootschalige renovatie nodig is of een groot nieuwbouwproject, we verzorgen de begeleiding van alle taken die erbij komen kijken.

We zijn onafhankelijk en kijken met open vizier naar uw vragen of behoeften. Bij problemen kijken we naar alle mogelijke oplossingen, zonder vast te zitten aan andere partijen. Uw belang staat voorop.

U kunt bij Bouwgrip terecht voor o.a.:

Begrotingen, Bouwkundige inspecties bij specifieke problemen, Galerijonderzoeken wegens wapeningproblematiek, Begeleiding van onderhouds- of herstelwerkprojecten en Bouwkundige adviezen.

Tafel 2 werd bezet door Wesley Goud van SPR Coatings

SPR levert technische ondersteuning en adviseert schildersbedrijven en opdrachtgevers (VvE’s) in de regio. Zij leveren hoogwaardige verfsystemen uit een compleet assortiment van verfmerken en schilder gerelateerde producten.

“Het één heeft de hulp van de ander nodig en beiden werken vriendschappelijk samen”.

Samen met de opdrachtgever wordt een productkeuze samengesteld die kan leiden tot de gewenste resultaten en passende binnen het budget. Door onafhankelijk advies en transparantie delen van kennis en ervaring, komt de opdrachtgever tot een slimmer, beter en mooier resultaat.

Deze avond worden de volgende punten behandeld: Inspectie, advies, begeleiding en oplevering, Garantie op het schilderwerk, Het aandragen van een meerjaren onderhoudsplan (schilderwerk), Ondersteuning in het aanbestedingstraject en Kleuradvies

Tafel 3. Was bestemd voor Ruud Asmus van Lightly. Dit bedrijf levert Ledverlichting voor bestaande armaturen.

Een VvE kan veel energie besparen op de vele lichtpunten die in sommige situaties wel 24 uur per dag aan staan. Besparingen op verbruik tot 70% zijn heel normaal. De firma Lightly uit Schiedam is gespecialiseerd in het plaatsen van Ledverlichting in bestaande armaturen. Hierdoor wordt een investering vaak in één jaar terugverdiend. Welke Ledverlichting is bij u mogelijk? Hoe lang gaat Ledverlichting mee? Wat wordt aan het bestaande armatuur aangepast? Hoeveel wordt op energieverbruik bespaard? Tijdens deze sessie geeft Ruud Asmus uitleg over de diverse soorten LED PL en TL (met sensor of met ingebouwde batterij), ronde LED panelen etc. en krijgt u antwoord op de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Op afspraak kan een Flat Scan worden aangevraagd. Er wordt dan een rapportage opgesteld op welke punten u binnen uw VvE op verlichting kunt besparen.

Ledverlichting in bestaande armaturen

Veel armaturen zijn geschikt voor LED, Tot 70% besparen met LED Investering in 1 jaar terugverdiend LED PL en TL (met sensor of batterij) – ronde panelen Flat Scan.

Tafel 4 werd bemand door Rob van Huis van het Servicepunt Woningverbetering.

Het onderwerp was de energiescan en een groen MJOP.

De adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering ondersteunen VvE’s niet alleen op bouwkundig gebied, maar leveren ook maatwerk voor wat betreft het energieverbruik en het gebruik van duurzame energie binnen een VvE. Rob van Huis van het Servicepunt geeft een toelichting over het opstellen van een groene MJOP en hoe de VvE in aanmerking komt voor een subsidie van 300 euro. Geheel gratis komen de adviseurs van het Servicepunt langs om een energiebesparingsadvies te geven en deze te bespreken.

De gespreksgroep wordt tevens gebruikt om de behoefte aan een workshop over energie besparen en het gebruik van duurzame energie binnen de VvE, bij het Innovatiecentrum duurzaam bouwen op de Heijplaat, te inventariseren.

Een groene meerjarenonderhoudsplan: hoe ziet dat eruit en hoe komt de VvE in aanmerking voor de subsidie van 300 euro.

Een energiebesparingsadvies: waar valt bij uw VvE nog te besparen.

Workshop energie besparen en gebruik duurzame energie bij Innovatiecentrum duurzaam bouwen Heijplaat.

Na de sluiting was er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten.