Bijeenkomst 12-10-2017

Op bovengenoemde datum trokken VvE bestuurders en belangstellenden met de bus naar het ICDuBo op de Heijplaat in Rotterdam. De trip stond in het teken van de komende transities naar duurzaamheid, 0 op de meter en een gasloze wereld.

Veel VvE’s realiseren zich wel dat dit er aan zit te komen, maar hebben geen inzicht hoe dit voor een VvE te realiseren is en, wat niet onbelangrijk is, hoe een en ander te financieren is. Het Platform heeft dit onderkend en heeft geprobeerd met het organiseren van deze avond enige duidelijkheid te verschaffen.

Eenmaal ter plaatse aangekomen werden we met koffie ontvangen door de directeur van het ICDuBo en de Woonwijzerwinkel, Maurice van der Meer.

Daarna kregen we in de expositieruimte een presentatie voorgeschoteld door Oscar König over het realiseren van vastgoedverbetering en verduurzaming.

Hierbij werd uit de doeken gedaan wat de beste manier van werken is. Duidelijk werd, dat een gedegen plan van essentieel belang is.

Vervolgens was het de beurt aan Richard Kuiper, accountmanager van het Nationaal Energiebespaarfonds, Onderdeel van het SVn, om de financiële mogelijkheden toe te lichten.

Na een korte pauze, werden de aanwezigen verdeeld over vijf workshops.

Men kon elk kiezen uit een tweetal workshops van ca 20 minuten over a. verwarmen zonder gas, b. zonnepanelen voor gemeenschappelijke delen en privégebruik, c. isoleren van vloeren, spouw, dak, etc. d. nieuwe technieken voor glas en kozijnen en e. technische ontwikkelingen van schilderwerken. Hierbij werd men door een vertegenwoordiger van het betreffende bedrijf ingelicht over de nieuwste ontwikkelingen

Na afloop konden alle aanwezigen netwerken, onder het genot van een glaasje en een hapje.
Om 22.15 uur stond de bus weer klaar om iedereen, na deze zeer geslaagde avond, weer terug te brengen naar Schiedam.

De presentaties van Oscar König (https://vveplatformschiedam.nl/verduurzamen-vves/) en Richard Kuiper (https://vveplatformschiedam.nl/financiering-duurzaamheidsprojecten/) staan ook op de website, zodat iedereen ze nog even na kan lezen.